Minutkový guláš se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minutkový guláš se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 ks | Feferony |
250 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 84,9mg |
Draslík | 564,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minutkový guláš se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme přes vlákno na hranolky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, vložíme maso a za stálého míchání zprudka osmažíme. Přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli, nasekané feferonky a smažíme ještě 1 minutu. Vmícháme rajčatový protlak a krátce podusíme. Nakonec guláš zalijeme 1/2 šálkem vody, osolíme, okořeníme a jen prohřejeme. |
2 | Vhodnou přílohou jsou smažené bramboráčky. |
Minutkový guláš se slaninou je vynikajícím receptem, který musíte vyzkoušet. Sice jeho příprava trvá trošku déle, ale to vůbec nevadí, výsledek totiž rozhodně stojí za to a budete si pomlaskávat. I když hovězí maso moc nemusím, tento gulášek mi moc chutnal.