Recept

Vepřové řízky s hráškem a šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20531

Ingredience

200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 019kJ
2% Sacharidy 6 g
47% Tuky 35 g
20% Sodík 401 mg
61% Bílkoviny 35 g

Vepřové řízky s hráškem a šunkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a mírně naklepeme. Osolíme, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém másle. Řízky opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Před koncem dušení přidáme okapaný hrášek.

2

Šunku nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Při podávání jí posypeme pokrm.

3

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept