Vepřové řízky s hráškem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky s hráškem a šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 553,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 732,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky s hráškem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a mírně naklepeme. Osolíme, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém másle. Řízky opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Před koncem dušení přidáme okapaný hrášek. |
2 | Šunku nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Při podávání jí posypeme pokrm. |
3 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |