Vepřová plec na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec na zelenině
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
300 g | Paprikové lusky čerstvé |
200 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 649,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a ihned po zpěnění vmícháme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmažíme. Zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme ve vlastní šťávě. |
2 | Když se šťáva vydusí na tuk, maso osolíme, zaprášíme moukou a mírně ji osmahneme. Podlijeme trochou vody a přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem dušení přilijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek. |
3 | Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže. |
Poznámka
Česnek můžeme vynechat.
Dělala jsem v tlakáči. Maso bylo krásně měkké. Se smetanou super.