Vepřové řízky v bramboráku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky v bramboráku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20536 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
bramborákové těsto | |
---|---|
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Vepřové řízky v bramboráku | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 230,3mg |
Draslík | 990,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 175,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky v bramboráku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém těstě. |
2 | Připravené řízky smažíme zvolna po obou stranách na pánvi na oleji. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem. |
4 | Bramborákové těsto: |
5 | Oloupané brambory jemně nastrouháme a necháme na cedníku okapat. Potom do brambor vmícháme mouku, mléko, vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl. |
Tomuto receptu dávám palec nahoru. Jenom jsem dala o hodně více oleje na smažení, smažím ve vyšší vrstvě.