Béarnská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Béarnská omáčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20537 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Estragon |
1 špetka | Kerblík |
800 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 661,3mg |
Vláknina | 453,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 224,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kerblík, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Béarnská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme víno a estragonový ocet. Přisypeme posekanou šalotku, lístky estragonu, sůl, pepř a přidáme 1 lžíci másla. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří více než o polovinu, přibližně 30 minut. Hrnec odstavíme a necháme mírně vychladnout. |
2 | Metlou vmícháme žloutky, vrátíme hrnec na plotnu a na mírném ohni přimícháváme změklé máslo. Jakmile omáčka zhoustne, hrnec odstavíme z ohně, přecedíme přes jemné sítko a dochutíme špetkou kerblíku. |