Jednoduchý recept

Béarnská tomatová omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 20538
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

10 g Estragon
800 g Máslo čerstvé
400 ml Ocet estragonový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Protlak rajčatový
3 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
10 ks Vaječný žloutek slepičí
400 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,960 kcal
Kilojoule 8 201kJ
11% Sacharidy 41 g
247% Tuky 185 g
13% Sodík 254 mg
33% Bílkoviny 18 g

Béarnská tomatová omáčka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme víno a estragonový ocet. Přisypeme posekanou šalotku, lístky estragonu, sůl, pepř a přidáme 1 lžíci másla. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří více než o polovinu, přibližně 30 minut. Hrnec odstavíme a necháme mírně vychladnout.

2

Metlou vmícháme žloutky, vrátíme hrnec na plotnu a na mírném ohni přimícháváme změklé máslo. Vaříme aspoň 15 minut, aby se tekutina zčásti odpařila a omáčka zhoustla. Nakonec vmícháme hustý rajčatový protlak, necháme projít varem a odstavíme z plotny. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept