Jednoduchý recept

Máslová francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20539
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

300 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 983kJ
3% Sacharidy 10 g
97% Tuky 72 g
11% Sodík 218 mg
14% Bílkoviny 8 g

Máslová francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme 50 g másla, zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou vmícháme žloutky. Vaříme 7-10 minut.

2

Hrnec odstavíme z plotny a teprve nyní přimícháme do omáčky 250 g másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept