Jednoduchý recept

Máslová omáčka s kapary

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20540
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

80 g Kapary
300 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 228kJ
5% Sacharidy 19 g
98% Tuky 73 g
11% Sodík 218 mg
23% Bílkoviny 13 g

Máslová omáčka s kapary postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme 50 g másla, zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou vmícháme žloutky. Vaříme 7-10 minut. Těsně před odstavením z plotny přidáme kapary.

2

Hrnec odstavíme a teprve nyní přimícháme do omáčky 250 g másla.

Poznámka

Tato omáčka je vhodná k vařeným rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept