Jednoduchý recept

Kardinálská francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20541
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
6 ks Hřebíček
80 g Humr
170 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
10 g Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 110kJ
7% Sacharidy 26 g
88% Tuky 66 g
6% Sodík 124 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kardinálská francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, cibuli pokrájenou najemno, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.

2

Omáčku odstavíme a scedíme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme 200 g

3

humrového másla.

4

Humrové máslo vyrobíme tak, že smícháme 80 g masa z vařeného humra se 120 g čerstvého másla. Humrové maso musíme nakrájet najemno. Máslo můžeme trochu osolit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept