Špenátový nákyp s uzeným kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový nákyp s uzeným kuřecím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20543 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Kuřecí maso uzené |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
600 g | Špenátový protlak mražený |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 214,0mg |
Draslík | 522,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso uzené, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový nákyp s uzeným kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Špenát částečně rozmrazíme a podusíme s malým množstvím vody. Rohlíky navlhčíme vodou, vymačkáme, rozmělníme a přidáme ke špenátu. Vmícháme 50 g másla, žloutky, utřený česnek, koření a nadrobno nakrájené uzené kuřecí maso. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Směs vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Nákyp zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme pokapaný rozpuštěným máslem. |