Recept

Drůbeží játra nadivoko

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20544
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
300 g Játra drůbeží
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
100 ml Víno červené
250 ml Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 214kJ
5% Sacharidy 20 g
18% Tuky 13 g
20% Sodík 394 mg
34% Bílkoviny 19 g

Drůbeží játra nadivoko postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra osolíme, opepříme a opékáme v pánvi na oleji asi 5 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Slaninu nakrájenou na kostičky rozpustíme v pánvi, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené houby a očištěný, na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a tymián. Nakonec vmícháme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Přilijeme víno, trochu vody a vše chvíli podusíme. Potom přidáme opečená játra a jen prohřejeme.

2

Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept