Jednoduchý recept

Světlá omáčka na masa

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20545
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Houby čerstvé
80 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Vývar drůbeží
600 ml Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,199 kcal
Kilojoule 5 015kJ
5% Sacharidy 18 g
51% Tuky 38 g
55% Sodík 1 g
252% Bílkoviny 142 g

Světlá omáčka na masa postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nakrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a pomalu přivedeme k varu.

2

Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni a za občasného míchání asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se část tekutiny odpařila.

3

Omáčku odstavíme, scedíme přes jemné sítko a vrátíme do pánve. Přidáme masový rosol, důkladně promícháme, přivedeme k varu a vaříme 30 minut. Část tekutiny se opět odpaří. Omáčku odstavíme, vmícháme 1 lžíci másla a smetanu. Konečné množství omáčky by mělo být přibližně 1 l.

Poznámka

Místo rosolu můžeme použít silný vývar z morkových kostí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept