Omáčka na maso Aurore - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka na maso Aurore
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20546 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Protlak rajčatový |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 499,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 540,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka na maso Aurore postup přípravy receptu:
1 | Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a pomalu přivedeme k varu. Občas ode dna promícháme. Okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se část tekutiny odpařila. |
2 | Omáčku odstavíme, scedíme přes jemné sítko a vmícháme rajčatový protlak. Ještě jednou necháme projít varem. Do hotové omáčky vmícháme 1 lžíci másla. |