Jednoduchý recept

Krevetová omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20547
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
5 ks Hřebíček
80 g Krevety tygří - loupané
180 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
800 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 864kJ
6% Sacharidy 23 g
83% Tuky 62 g
4% Sodík 78 mg
24% Bílkoviny 13 g

Krevetová omáčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Podlijeme horkou smetanou, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou cibuli, hřebíček, posekanou petrželku, bobkový list a tymián. Za občasného míchání vaříme 30 minut.

2

Hotovou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme krevetové máslo.

3

Krevetové máslo vyrobíme tak, že uvaříme 80 g loupaných krevet ve slané vodě, ostrým nožem posekáme najemno a vmícháme do 120 g čerstvého másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept