Tagliatelle s lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s lanýži
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20551 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Lanýž |
135 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
65 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 51,6mg |
Draslík | 24,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 127,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s lanýži postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme za mírné teploty, přidáme česnek a necháme zahřívat do zezlátnutí. Poté přecedíme. |
2 | Těstoviny uvaříme dle návodu, slité potom polijeme přepuštěným máslem, osolíme, opepříme a posypeme strouhaným parmezánem. |
3 | Vše promícháme. |
4 | Těstoviny podáváme posypané tenounce krájenými lanýži. |