Ravioli aperto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli aperto
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20552 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
36 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
85 g | Špenát listový čerstvý |
100 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Ricotta |
350 g | Těstoviny Lasagne |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 286,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Špenátový protlak mražený, Těstoviny Lasagne, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli aperto postup přípravy receptu:
1 | Cibuli osmažíme na másle, přidáme listový špenát a necháme 4 minuty povařit. Vychladlý špenát pokrájíme nadrobno, přimícháme ricottu a 2/3 smetany. |
2 | Čerstvé lasagne pokrájíme na čtverce 8x8 cm a necháme povařit. Polovinu uvařených lasagní naskládáme do papírem na pečení vyloženého plechu. Na každý čtverec dáme díl náplně ze špenátu, přikryjeme dalším plátem těsta a dobře přitlačíme. |
3 | K rozmraženému špenátu přilijeme kuřecí vývar a necháme prohřát. Ke špenátu přimícháme zbytek smetany, vše promícháme, osolíme a opepříme. |
4 | Připravené ravioli necháme prohřát v troubě při 190°C. Podáváme přelité omáčkou. |