Klobásky v mletém mase a slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásky v mletém mase a slanině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
300 g | Klobása debrecínská |
500 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 124,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásky v mletém mase a slanině postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso osolíme a okořeníme, vmícháme vejce, mouku, oloupanou, nasekanou cibuli, strouhanku a vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme na navlhčeném prkénku placičky. Do každé placičky zabalíme nožičku klobásky, přimáčkneme a obalíme ještě plátkem anglické slaniny. |
3 | Obalené klobásky urovnáme do olejem vymaštěné zapékací mísy a vložíme do dobře vyhřáté trouby asi na 20 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem, hořčicí a nastrouhaným křenem.