Recept

Játrové špízy se švestkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 20556

Ingredience

švestková omáčka
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Povidla švestková
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
250 ml Víno červené
200 g Švestky
150 g Švestky sušené
Játrové špízy se švestkovou omáčkou
150 g Anglická slanina
400 g Játra vepřová
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 236kJ
21% Sacharidy 75 g
50% Tuky 38 g
23% Sodík 462 mg
50% Bílkoviny 28 g

Játrové špízy se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky a obalíme do plátků slaniny. Napichujeme je střídavě se sušenými švestkami na jehly.

2

Připravené špízy obalíme v nadrceném pepři a upečeme v troubě pod grilem nebo na pánvi na oleji.

3

Špízy podáváme se švestkovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže nebo zeleninový salát a pečivo.

4

Příprava omáčky: Omyté, vypeckované švestky (nebo kompotované) opečeme na másle. Přidáme povidla, víno a skořici, vše krátce povaříme a nakonec vmícháme sušené švestky. Omáčku podle chuti osolíme a osladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept