Recept

Koláč z křehkého těsta s hruškami v koňaku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2056

Ingredience

80 g Cukr krupice
750 g Hrušky
350 g Linecké (křehké) těsto
3 polévková lžíce Martell cognac
10 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
22% Sacharidy 78 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 3 mg
4% Bílkoviny 2 g

Koláč z křehkého těsta s hruškami v koňaku postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na silnější plátky. Poté je rozložíme do mísy, polijeme koňakem a posypeme cukrem a pepřem. Zhruba půl hodiny necháme odpočívat, aby nasákly koňak. Slijeme a šťávu si odložíme stranou.

2

Troubu předehřejeme na 210C.

3

Těsto si rozdělíme na třetiny. 2/3 těsta rozválíme na plát o tloušťce asi 7mm a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Na korpus rozložíme plátky hrušek. Zbylé těsto rozválíme a plátem zakryjeme hrušky. Okraje obou plátů navlhčíme a přitiskneme k sobě. Uděláme otvor a svrchní stranu i okraje potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Pečeme 40minut.

5

Mezitím rozšleháme smetanu ke šlehání s hruškovou šťávou a směs nalijeme otvorem do koláče.

6

Hotový koláč podáváme teplý nebo vlažný přímo z formy.

Poznámka

Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept