Ostrá krémová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá krémová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20560 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
750 ml | Vývar drůbeží |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 431,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Kmín celý, Paprikové lusky čerstvé, Pepř bílý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá krémová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na másle a olivovém oleji orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené papriky, loupaná rajčata, osolíme, okmínujeme, opepříme a vmícháme chilli omáčku. Vše chvíli podusíme. |
2 | Potom směs rozmixujeme a přilijeme vývar a smetanu. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. |
3 | Polévku podáváme s nastrouhaným sýrem. |