Grilovaná chobotnice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná chobotnice
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20563 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chobotnice |
1 ks | Citrony |
175 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 501,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chobotnice, Citrony, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná chobotnice postup přípravy receptu:
1 | Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso zalijeme olejem, přidáme koření, česnek a necháme přes noc v chladu marinovat. |
2 | Marinované maso napícháme na grilovací jehly, necháme okapat z přebytečného oleje a dáme opékat na gril. Grilujeme do změknutí masa, poté osolíme, opepříme dle chuti. Před podáváním můžeme polít trochou olivového oleje nebo zbylou marinádou. |
3 | Servírujeme s dílky citronu. |