Jednoduchý recept

Sardine ripiene

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20564

Ingredience

60 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
60 g Fenykl čerstvý
60 ml Olej olivový extra panenský
50 g Oříšky piniové
16 g Petržel kudrnka
260 g Sardinky v oleji
20 g Strouhanka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 732kJ
3% Sacharidy 11 g
48% Tuky 36 g
2% Sodík 46 mg
31% Bílkoviny 18 g

Sardine ripiene postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, fenykl a piniové oříšky. Necháme opéct, přidáme česnek, dále 12 g strouhanky a 12 g petržele. Vše osolíme, opepříme a odstavím z ohně.

2

Polovinu omytých filet ze sardinek nandáme kůží dolů do malé servírovací misky vymazané olivovým olejem. Na maso rozetřeme připravenou náplň a poklademe zbytkem filet kůží navrch. Maso osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou, trochou olivového oleje a posypeme zbytkem strouhanky s petrželí.

3

Ryby necháme upéct v troubě cca 5-10 minut.

4

Podáváme zdobené citronem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept