Sardine ripiene - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardine ripiene
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
60 g | Fenykl čerstvý |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Oříšky piniové |
16 g | Petržel kudrnka |
260 g | Sardinky v oleji |
20 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 233,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 32,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Fenykl čerstvý, Oříšky piniové, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardine ripiene postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, fenykl a piniové oříšky. Necháme opéct, přidáme česnek, dále 12 g strouhanky a 12 g petržele. Vše osolíme, opepříme a odstavím z ohně. |
2 | Polovinu omytých filet ze sardinek nandáme kůží dolů do malé servírovací misky vymazané olivovým olejem. Na maso rozetřeme připravenou náplň a poklademe zbytkem filet kůží navrch. Maso osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou, trochou olivového oleje a posypeme zbytkem strouhanky s petrželí. |
3 | Ryby necháme upéct v troubě cca 5-10 minut. |
4 | Podáváme zdobené citronem. |