Křepelky na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky na grilu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20566 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
24 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
4 ks | Křepelka |
48 ml | Olej olivový |
6 g | Petržel kudrnka |
5 g | Šalvěj čerstvá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 439,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Citrony, Křepelka, Šalvěj čerstvá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky na grilu postup přípravy receptu:
1 | Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy. |
2 | Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli papriček si připravíme marinádu, kterou přelijeme maso. Necháme marinovat 1/2 hodiny, poté maso otočíme. |
3 | Maso necháme grilovat do zezlátnutí. Podáváme posypané sekanou petrželí a s dílky citrónu. |
Tak píšu ten první komentář, přestože je trochu od věci. Dnes jsem dostala 4 křepelky a začala je péct nějak po svém - svázat ptáky, osolit, opepřit dát na šalotku, trochu řapík. celeru, pár koleček mrkve, citrónová sťáva, divoké koření, podlít kapkou vody, přikrýt plátky schwardswald. šunky, péct a na posledních pár minu šunku sundat a dodělat do růžova. Mezitím jsem dělala rešerši na téma jak upéct křepelky a přišla na tenhle recept, ale už bylo trochu pozdě ho uskutečnit. Tak až napřesrok, až budou zas chlazené křepelky. Takže závěr: nebojte se křepelek, jsou výborné a jde je nevysušit. Fotka Rp. je pěkná, jen místo lůžka ze syrové zeleniny bych tam dala něco, na čem je taky vidět práce kuchaře. Ale to je jen můj postřeh. Míša