Telecí saltimbocca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí saltimbocca
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 20568 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
24 ml | Olej olivový |
40 g | Prosciutto sušené |
8 g | Šalvěj čerstvá |
480 g | Telecí kýta |
185 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 111,6mg |
Draslík | 494,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 118,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí saltimbocca postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme plátek prosciutta a kousek šalvěje a přišpendlíme párátkem. |
2 | Takto připravené maso osmažíme na rozpáleném oleji, šunkou navrch. |
3 | Maso odebereme z pánve, vylijeme olej a na pánev vlijeme víno. Necháme zpola vyvařit, poté přidáme máslo, osolíme a opepříme. |
4 | Připravenou omáčkou přelijeme maso při servírování a ihned podáváme. |