Jednoduchý recept

Diplomatická omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20571

Ingredience

500 ml Bešamel
80 g Humr
50 g Lanýž
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
150 ml Vývar rybí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 583kJ
4% Sacharidy 14 g
77% Tuky 58 g
34% Sodík 681 mg
21% Bílkoviny 12 g

Diplomatická omáčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme polovinu uvedeného množství másla, přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty orestujeme. Přilijeme rybí vývar, bešamelovou smetanovou omáčku a vaříme 15 minut. Máme-li jen základní bešamel, naředíme ho smetanou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Pánev odstavíme z ohně.

2

Vařené maso z humra pokrájíme nadrobno a vmícháme do druhé poloviny čerstvého másla. Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme najemno.

3

Humrové máslo spolu s lanýži vmícháme do odstavené omáčky. Již nevaříme.

4

Tato omáčka je velmi pikantní.

Poznámka

Maso z humra uvaříme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept