Diplomatická omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Diplomatická omáčka
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20571 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
500 ml | Bešamel |
80 g | Humr |
50 g | Lanýž |
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Vývar rybí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 402,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 507,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Humr, Pepř cayenský, Sůl, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Diplomatická omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme polovinu uvedeného množství másla, přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty orestujeme. Přilijeme rybí vývar, bešamelovou smetanovou omáčku a vaříme 15 minut. Máme-li jen základní bešamel, naředíme ho smetanou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Pánev odstavíme z ohně. |
2 | Vařené maso z humra pokrájíme nadrobno a vmícháme do druhé poloviny čerstvého másla. Lanýže očistíme, omyjeme a nakrájíme najemno. |
3 | Humrové máslo spolu s lanýži vmícháme do odstavené omáčky. Již nevaříme. |
4 | Tato omáčka je velmi pikantní. |
Poznámka
Maso z humra uvaříme předem.