Jednoduchý recept

Rybízová omáčka na makrely

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20572

Ingredience

50 ml Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
100 ml Omáčka rybí
200 g Rybíz červený
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
400 ml Voda pitná
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 427kJ
5% Sacharidy 19 g
64% Tuky 48 g
100% Sodík 2 g
13% Bílkoviny 7 g

Rybízová omáčka na makrely postup přípravy receptu:

1

Na hlubší pánvi rozpustíme 50 g másla, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme asi 10 minut a odstavíme z ohně.

2

Do odstavené omáčky vmícháme 150 g másla, rybí omáčku a rybíz, který jsme předem povařili 4 minuty v bílém víně.

Poznámka

Tato omáčka se podává ke grilovaným makrelám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept