Omáčka s ústřicemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s ústřicemi
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20573 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
600 ml | Bešamel |
70 ml | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř cayenský |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
12 ks | Ústřice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 179,3mg |
Draslík | 789,4mg |
Vláknina | 627,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Omáčka rybí, Pepř cayenský, Sůl, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s ústřicemi postup přípravy receptu:
1 | Bešamel smícháme se smetanou a přivedeme k varu. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Teprve nyní vmícháme rybí omáčku. Již nevaříme. Dle vlastní chuti osolíme a opepříme. |
2 | Ústřice ohřejeme v jejich vlastním nálevu. Pouze ohřejeme, nevaříme. Slijeme vodu a okapané ústřice upravíme na talíře a přelijeme bešamelovou smetanovou omáčkou. Na 1 porci počítáme s 3 ústřicemi. |