Jednoduchý recept

Omáčka Joinville

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 20575
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

50 g Cibule
100 g Houby čerstvé
1 l Hovězí vývar základní
140 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř cayenský
50 g Rak říční
8 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
4% Sacharidy 16 g
45% Tuky 33 g
73% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Omáčka Joinville postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby, posekanou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a necháme ještě 1 minutu restovat. Potom podlijeme studeným vývarem, metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

2

Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se asi 1/3 tekutiny odpařila.

3

Uvařenou omáčku scedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní 100 g másla a račí maso, které jsme si předtím uvařili v osolené vodě a pokrájeli najemno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept