Jednoduchý recept

Omáčka francouzská Mornay

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20576

Ingredience

500 ml Bešamel
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
60 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
4% Sacharidy 13 g
56% Tuky 42 g
34% Sodík 683 mg
20% Bílkoviny 11 g

Omáčka francouzská Mornay postup přípravy receptu:

1

Bešamel smícháme se smetanou a přivedeme k varu. Nevaříme, jen necháme probublat a odstavíme. Můžeme lehce opepřit mletým pepřem.

2

Do odstavené omáčky vmícháme strouhaný parmezán a máslo.

3

Omáčka je vhodná k rybám a drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept