Hořčicová francouzská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčicová francouzská omáčka
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20577 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
120 g | Hořčice Dijonská |
300 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko plnotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 554,0mg |
Draslík | 40,9mg |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 540,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 161,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hořčicová francouzská omáčka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme 50 g másla, zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme. |
2 | Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a rychle metlou vše dobře rozmícháme. Potom metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme 5 minut a odstavíme. Do omáčky vmícháme 250 g másla a 120 g dijonské hořčice. Již nevaříme. |