Smetanová francouzská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová francouzská omáčka
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 20578 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
500 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 264,8mg |
Vláknina | 977,2mg |
Vitamín A | 802,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smetanová francouzská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme jemně posekanou cibuli a lehce orestujeme. Podlijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Přilijeme kysanou smetanu a povaříme ještě 2 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Omáčku přecedíme přes jemné sítko a nakonec zakapeme citronovou šťávou. |