Jednoduchý recept

Smetanová francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 20578
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
50 ml Citronová šťáva
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
500 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
2% Sacharidy 8 g
47% Tuky 35 g
8% Sodík 162 mg
5% Bílkoviny 3 g

Smetanová francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme jemně posekanou cibuli a lehce orestujeme. Podlijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Přilijeme kysanou smetanu a povaříme ještě 2 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Omáčku přecedíme přes jemné sítko a nakonec zakapeme citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept