Jednoduchý recept

Omáčka Soubise se smetanou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 20579
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

500 g Cibule
2 špetka Cukr krupice
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
150 g Rýže předvařená (parboiled)
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
600 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 318kJ
13% Sacharidy 45 g
31% Tuky 23 g
27% Sodík 534 mg
13% Bílkoviny 7 g

Omáčka Soubise se smetanou postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody nasypeme pokrájenou bílou cibuli a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

V kastrůlku rozpustíme máslo, přilijeme bílý vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli, cukr, sůl a bílý pepř. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 20 minut, aby byla rýže měkká. Omáčku s rýží propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme.

3

Do hotové omáčky vmícháme 2 lžíce másla a sladkou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept