Recept

Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 20581
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 ks Citrony
90 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr vanilka
3 polévková lžíce Likér pomerančový
20 g Máslo čerstvé
1 hrst Ořechy lískové
3 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Rum
250 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 587kJ
15% Sacharidy 53 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 58 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem postup přípravy receptu:

1

Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zalijeme likérem a necháme marinovat. Tvaroh, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum, citronovou kůru a šťávu dobře umícháme. Do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Připravený krém vlijeme do zapékacích mističek vymazaných máslem a navrch položíme marinované dílky pomeranče. Dezert zapékáme v silně vyhřáté troubě dozlatova.

3

Podáváme s kopečkem zmrzliny posypané nasekanými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept