Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20581 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
90 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
20 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Ořechy lískové |
3 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Rum |
250 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 388,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Pomeranče, Rum, Vejce slepičí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zalijeme likérem a necháme marinovat. Tvaroh, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum, citronovou kůru a šťávu dobře umícháme. Do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Připravený krém vlijeme do zapékacích mističek vymazaných máslem a navrch položíme marinované dílky pomeranče. Dezert zapékáme v silně vyhřáté troubě dozlatova. |
3 | Podáváme s kopečkem zmrzliny posypané nasekanými oříšky. |