Recept

Jehněčí kýta pečená s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20583
Kategorie: Maso

Ingredience

nádivka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rohlíky bílé
3 ks Vejce slepičí
Jehněčí kýta pečená s nádivkou
1000 g Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 839 kcal
Kilojoule 3 509kJ
6% Sacharidy 22 g
76% Tuky 57 g
22% Sodík 443 mg
100% Bílkoviny 56 g

Jehněčí kýta pečená s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou kýtu osolíme, upravíme na plát, přeložíme a vzniklou kapsu naplníme částí nádivky. Maso zašijeme nebo sepneme jehlami. Zbylou nádivku vložíme do formy a upečeme v troubě.

2

Naplněnou kýtu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo nádivkou nahoru. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme šťávou. Po ztuhnutí nádivky kýtu obrátíme. Před koncem pečení maso znovu obrátíme, potřeme máslem a dopečeme.

3

Příprava nádivky: Rozpustíme máslo, vlijeme do mléka s rozkvedlanými žloutky a směs nalijeme na rohlíky nakrájené na plátky. Osolíme, necháme chvíli stát a potom zlehka obrátíme, aby se rohlíky navlhčily. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a přisypeme nasekanou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept