Jehněčí frikasé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí frikasé
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20584 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
600 g | Jehněčí plec |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 201,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Jehněčí plec, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí frikasé postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso zalijeme v hrnci vařící vodou a osolíme. Přidáme oloupanou cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem a bobkovým listem a vaříme doměkka. |
2 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem z masa, rozšleháme a přivedeme k varu. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, citronovou šťávu a cukr. Povaříme asi 20 minut a odstavíme z plotny. Potom do omáčky vmícháme žloutek rozkvedlaný ve smetaně a nasekanou petrželku. |
3 | Uvařené maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.