Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
bylinková krusta | |
---|---|
100 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou | |
2 stroužek | Česnek |
1500 g | Jehněčí pečeně |
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 343,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Jehněčí pečeně, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou pečeni částečně odřízneme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a kmínem. Maso vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pod pokličkou pečeme v dobře vyhřáté troubě. |
2 | Když je maso měkké, horní část potřeme připravenou směsí, vložíme zpět do trouby a pečeme asi 20 minut, až bude krusta upečená dokřupava. Upečené maso necháme v troubě ještě 10 minut, potom nakrájíme na porce a podáváme. |
3 | Příprava bylinkové krusty: Strouhanku smícháme s majonézou, okořeníme nadrceným rozmarýnem a nasekanou petrželkou, opepříme, vmícháme vejce a osolíme. Směs dobře prohněteme a dáme do chladničky. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.