Recept

Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20586

Ingredience

bylinková krusta
100 g Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou
1500 g Jehněčí pečeně
1 špetka Kmín drcený
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 448kJ
1% Sacharidy 4 g
76% Tuky 57 g
109% Sodík 2 g
133% Bílkoviny 75 g

Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou pečeni částečně odřízneme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a kmínem. Maso vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pod pokličkou pečeme v dobře vyhřáté troubě.

2

Když je maso měkké, horní část potřeme připravenou směsí, vložíme zpět do trouby a pečeme asi 20 minut, až bude krusta upečená dokřupava. Upečené maso necháme v troubě ještě 10 minut, potom nakrájíme na porce a podáváme.

3

Příprava bylinkové krusty: Strouhanku smícháme s majonézou, okořeníme nadrceným rozmarýnem a nasekanou petrželkou, opepříme, vmícháme vejce a osolíme. Směs dobře prohněteme a dáme do chladničky.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept