Domácí jehněčí klobásky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí jehněčí klobásky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20587 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1000 g | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
250 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Uzené maso vařené |
500 g | Vepřová střeva tenká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 348,0mg |
Draslík | 159,6mg |
Vláknina | 625,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová střeva tenká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí jehněčí klobásky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté jehněčí maso umeleme, slaninu nadrobno nakrájíme a uzené maso umeleme nebo jemně nasekáme. Promícháme, směs osolíme, okořeníme, ochutíme česnekem a nakonec přilijeme trochu piva. Naplníme do čistých střívek. |
2 | Klobásky můžeme udit, vařit nebo opékat. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem a hořčicí. |