Recept

Plněné vepřové špízy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20589

Ingredience

náplň
1 polévková lžíce Kapary
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vejce slepičí
120 g Vepřové maso mleté
Plněné vepřové špízy
120 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kečup
1 špetka Muškátový květ
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 206kJ
1% Sacharidy 5 g
89% Tuky 67 g
28% Sodík 551 mg
63% Bílkoviny 35 g

Plněné vepřové špízy postup přípravy receptu:

1

Z omyté vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Maso potřeme náplní a svineme do závitků.

2

Připravené závitky napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule na jehly. Špízy potřeme olejem a necháme chvíli odležet.

3

Připravené špízy opečeme na pánvi na oleji a do výpeku nakonec přidáme kečup. Při podávání přeléváme špízy šťávou.

4

Příprava náplně: Do mletého masa přidáme kapary, vejce, smetanu a vše dobře promícháme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety nebo bramborové smaženky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept