Recept

Tykvový koláč s jablky a rozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2059

Ingredience

120 g Cukr krupice
1 ks Jablka
450 g Linecké (křehké) těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Smetana 12% (konzumní)
700 g Tykev
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 324kJ
17% Sacharidy 60 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 26 mg
7% Bílkoviny 4 g

Tykvový koláč s jablky a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Tykev nejprve oloupeme, odstraníme jadérka a vlákninu a dužinu nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřince a rozkrájíme rovněž na kousky. Pomerančovou kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu.

2

V kastrůlku povaříme ve vodě asi půl minuty rozinky. Poté je slijeme a necháme nabobtnat v pomerančové šťávě.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme tykev a jablka a dusíme na mírném ohni dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Smícháme se slitými rozinkami, smetanou, cukrem, vejci a skořicí a odstavíme.

4

Troubu předehřejeme na 210C.

5

Křehké těsto rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Korpus zakryjeme pečícím papírem a pečeme 10minut. Poté naneseme tykvovou směs a dopečeme ještě asi 30minut. Hotový koláč podáváme vlažný.

Poznámka

Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept