Tykvový koláč s jablky a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvový koláč s jablky a rozinkami
Tykvový koláč s jablky a rozinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2059 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
450 g | Linecké (křehké) těsto |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
700 g | Tykev |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 86,4mg |
Draslík | 265,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Pomeranče, Skořice mletá, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvový koláč s jablky a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Tykev nejprve oloupeme, odstraníme jadérka a vlákninu a dužinu nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jadřince a rozkrájíme rovněž na kousky. Pomerančovou kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu. |
2 | V kastrůlku povaříme ve vodě asi půl minuty rozinky. Poté je slijeme a necháme nabobtnat v pomerančové šťávě. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme tykev a jablka a dusíme na mírném ohni dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Smícháme se slitými rozinkami, smetanou, cukrem, vejci a skořicí a odstavíme. |
4 | Troubu předehřejeme na 210C. |
5 | Křehké těsto rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím koláčovou formu. Korpus zakryjeme pečícím papírem a pečeme 10minut. Poté naneseme tykvovou směs a dopečeme ještě asi 30minut. Hotový koláč podáváme vlažný. |
Poznámka
Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto"