Vepřová panenka plněná krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka plněná krevetami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
120 g | Krevety tygří - loupané |
1 šálek | Kukuřice mražená |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 g | Vepřová panenka |
0,5 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 135,5mg |
Draslík | 814,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kukuřice mražená, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka plněná krevetami postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou panenku rozklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátky sýru a na ně plátky šunky. Na šunku položíme listy omytého čínského zelí a očištěné a omyté krevety. Plátky svineme do rolády, dobře upevníme a propíchneme špejlí. |
2 | Připravené rolády opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po všech stranách a potom je dáme zapéct do trouby. |
3 | Měkké maso vyjmeme a do pánve přidáme kukuřici, hořčici a přilijeme smetanu. Vše krátce povaříme. |
4 | Plněnou panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |