Jednoduchý recept

Námořnické hovězí maso

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 206
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
150 g Protlak rajčatový
25 g Sůl
120 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
100 ml Víno červené
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 243kJ
3% Sacharidy 9 g
26% Tuky 19 g
54% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Námořnické hovězí maso postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.

2

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme dozlatova na tuku. V tomto základu osmahneme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, mírně podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso mícháme a podléváme vodou.

3

Když je maso napůl měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a přilijeme červené víno. Za občasného míchání maso dodusíme doměkka, přisolíme a převaříme.

4

Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept