Námořnické hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Námořnické hovězí maso
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 206 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Protlak rajčatový |
25 g | Sůl |
120 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 131,5mg |
Draslík | 306,9mg |
Vláknina | 878,0mg |
Vitamín A | 85,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Námořnické hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme dozlatova na tuku. V tomto základu osmahneme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, mírně podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Během dušení maso mícháme a podléváme vodou. |
3 | Když je maso napůl měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, podlijeme trochou vody a přilijeme červené víno. Za občasného míchání maso dodusíme doměkka, přisolíme a převaříme. |
4 | Uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce. |
Poznámka