Linecký koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecký koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20611 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
72 g | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka polohrubá |
0,5 šálek | Rýžová moučka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 42,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Rýžová moučka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linecký koláč postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 150 °C. Připravíme si formu na koláč, kterou vymažeme. |
2 | Utřeme cukr s máslem, přidáme mouku, sůl a kypřící prášek, vše dobře promícháme. |
3 | Rozválíme těsto, které vložíme do připravené formy, těsto nezapomeneme po celé délce propíchat vidličkou a rýhou rozdělit na osm stejných dílků. |
4 | Koláč pečeme 40 minut. Po částečném vychladnutí můžeme koláč vyklopit z formy a rozdělit na osm dílků. Podáváme dle chuti, takto anebo namazaný marmeládou. |