Recept

Zelenina v bešamelu s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20613

Ingredience

100 g Kedlubna
200 g Květák
300 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 874kJ
5% Sacharidy 19 g
168% Tuky 126 g
14% Sodík 273 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zelenina v bešamelu s vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, v hrnci zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru ze zeleniny.

3

Do omáčky vmícháme uvařenou, okapanou zeleninu a prohřejeme ji. Přidáme natvrdo uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce, omytá, na dílky nakrájená rajčata, podle chuti přisolíme a znovu jen prohřejeme.

Poznámka

Můžeme použít i jiné druhy zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept