Recept

Vepřové řízky v omeletách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20615
Kategorie: Maso

Ingredience

omelety
4 polévková lžíce Mléko polotučné
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Šunka dušená
6 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
Vepřové řízky v omeletách
150 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 286kJ
0% Sacharidy 2 g
53% Tuky 40 g
28% Sodík 553 mg
79% Bílkoviny 44 g

Vepřové řízky v omeletách postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po okrajích nařízneme. Řízky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi, zabalíme do omelet a upravíme na nahřáté talíře.

2

Olej od opékání slijeme a na pánev přidáme máslo. Po rozehřátí je zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Šťávu nalijeme pod maso.

3

Příprava omelet: Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou šunkou, mlékem a solí. Z těsta upečeme na pánvi na oleji 4 omelety.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept