Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20617
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
1200 g Kuře
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
500 g Rajčata
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
250 ml Víno červené
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,285 kcal
Kilojoule 5 376kJ
7% Sacharidy 26 g
115% Tuky 86 g
46% Sodík 914 mg
113% Bílkoviny 63 g

Burgundské kuře postup přípravy receptu:

1

Z másla a části nasekaných bylinek umícháme bylinkové máslo.

2

Očištěné a omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Protkneme klínky slaniny a naplníme zbylými bylinkami a nasekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč s nasekanou cibulí, pod kůži na prsou a na povrchu poklademe kousky bylinkového másla, obložíme omytými rajčaty, podlijeme vínem a vývarem a dáme péci do trouby.

3

Upečené kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Necháme částečně vyvařit.

4

Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept