Burgundské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundské kuře
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20617 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
1200 g | Kuře |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
500 g | Rajčata |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 278,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Kuře, Pepř bílý, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundské kuře postup přípravy receptu:
1 | Z másla a části nasekaných bylinek umícháme bylinkové máslo. |
2 | Očištěné a omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Protkneme klínky slaniny a naplníme zbylými bylinkami a nasekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč s nasekanou cibulí, pod kůži na prsou a na povrchu poklademe kousky bylinkového másla, obložíme omytými rajčaty, podlijeme vínem a vývarem a dáme péci do trouby. |
3 | Upečené kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem. Necháme částečně vyvařit. |
4 | Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou. |